tirsdag 17. november 2009

Hawaii Oslo 17. november 2009

Hawaii i Oslo er en norsk spenningsfilm. Den kom ut i 2004, og den har fått filmkritikerprisen i 2005.

Hawaii i Oslo handler om flere personer, som lider av forskjellige ting. F eks Leon, som inngikk en pakt sammen med Åse, om at når de var 25 år gamle, og hvis begge fortsatt var single, skulle de gifte seg. Lean har gledet seg i 11 år til dette, og i mellomtiden har han drevet med forskjellige ting, som får tiden til å gå. Et av sjukdommene hans er at hvis han blir stresset eller redd, så bare løper han utenom å stoppe.

Det som er litt spesielt med filmen er at det er mange personer med, og at de krysser hverandre her og der. F. eks, på slutten da "Leon" blir påkjørt, (Vidar). Da kommer alle personene som hadde en viktig rolle sammen, rundt ulykken.

Leon har også en bror, Trygve. Han sitter i fengsel, men det vet ikke Leon, han sitter i ubetinget fengsel. Så de gangene han må dra tilbake til fengselet, lurer han Leon til å tro at han drar til Hawaii, men han sitter egentlig inne. Videre ut i filmen lurer Trygve Leon til å bli med på et ran i en bank, sånn at de skal få penger til å dra til Hawaii, på ekte. Men Leon har skjønt det, men han vil dra til Hawaii Oslo.

Jeg likte filmen. Jeg syntes skuespillerne passet veldig bra inn, og at de gjorde en suveren jobb i rollene.

Jeg likte også at de fleste personene (Hoved), fikk en bra løsning på sine problemer. F eks at Åse og Leon fant hverandre osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar